15 Eylül Cum 2023
Ana SayfaYazarlarCihan MendiCihan Mendi - Yedirmediler

Cihan Mendi – Yedirmediler

- Advertisement -

Fenerbahçemizin haftalardır çok iyi oynamasına rağmen Trabzon maçı için ne yaparsak yapalım bize bu maçı yedirmeyeceklerini düşünüyordum ve korktuğum başıma geldi. Geçen haftaki ‘muhteşem’ oyun sonrası ve dün maçın özellikle başı ve sonundaki oyuna hakimiyet kuran Fenerbahçe, rakibi ve ‘çokomelli’ saha dışı korosunu korkutmuş olmalı ki maalesef Fenerbahçe bu maçı kazanamasın diye her şey yapıldı.

Önce maçı konuşalım.

61. Saniye

Maça ne kadar hâkim olduğumuz daha ilk saniyede belli olmuştu ki, son haftaların formda ismi Kruse takıverdi 61. Saniyede. Zaten rakibin kuyruk acısı bu saniyede depreşmiş olmalı ki, hemen saha dışı el devreye girdi. ‘Trabzon’un çocuğu’ Ali Palabıyık hemen 12nci adam olarak sahneye girdi o saniyeden sonra. Neler mi oldu?

Dakika dakika hakem katliamı

Dakika 31, Sosa bizim ceza alanında kafayı vuruyor, top dışarı çıkıyor aleni bir şekilde aut olması gereken pozisyon korner ile sonuçlanıyor. Kornerden dönen top gol oluyor, adamlar öne geçiyor.

Dakika 45+3, Trabzon yeni ‘kışkırtıcısı’ Pereria Serdar’a kontrolsüz dalıyor, sarı kart bile görmüyor.

Hatırlayamadığım ama ikinci yarının sonlarına doğru bir başka şut, bu sefer Gustavo’dan. Trabzon savunmasının eline değiyor ve top yön değiştiriyor, VAR’a gitmek bile yok.

Ve de maçın en son dakikasında belki de sezonun en önemli hakem hatasının yaşandığı o an. Kaleci Uğurcan zıplıyor, Kruse kafayla ona değmemek için kafasını eğiyor, Uğurcan elindeki topu kaçırıyor ve nizami bir gol atıyor. Tabii ki Trabzon tetikçisi hakem bunu da vermiyor.

Allah’ınızdan bulun inşallah, Fenerbahçe düşmanları…

‘Gelme de yanma da bu hafta

Sezon başından beri Kayseri maçı, Antalya maçı, Göztepe maçı hep aynı şekilde ‘iyi oyun’ + ‘hakem hatası’ + ‘kaybedilen puanlar’. Şimdi bunlara bir yenisi de dün akşam Trabzon’da eklendi. Belki, Kayseri ve Antalya gibi gereksiz puan kayıplarımız olmasa idi, basit bir Trabzon yenilgisi çok önemli olmayacaktı ama insan gerçekten üst üste koyunca üzülüyor.

Kenetlen Fenerbahçe’li

Benim gibi yazan yüzlerce insan hep aynı şeyi söylüyor; bu takım böyle oynasın canımız feda. Tabii ki savunma zafiyetleri de üzüyor insanı ama Fenerbahçe hep bu şekilde sahada ‘doğruyu’ yapmaya çalıştıkça sonunda iyiler mutlaka kazanacaktır.

Tabii ki, tıpkı sabaha karşı takımı havalimanında karşılayanlar gibi sürekli olarak kenetlenmeye devam edersek bizi kimse yıkamaz.

Fenerbahçe başkanıyla, yöneticisiyle, taraftarıyla, futbolcusuyla 4 cephede mücadele veriyor. Bu mücadeleye bizler de sonuna kadar sürdürmeliyiz. Sonunda kazanan biz olmalıyız.

Terbiyesizler

Fenerbahçe kafilesi, son 10 yılda 2 defa hükmen kazandığı Trabzon’da yine tabii ki futbol teröristlerinin hedefi oldu. Maç öncesi Başkanımıza yapılan o saldırıyı hiç unutmayacağız. Eğer doğruysa Başkanımızın koruması gereken dersi vermiş terbiyesizlere gereken şekilde.

Sonuç ve olacaklar

Evet, Fenerbahçe iyi oynuyor. Ama maalesef her zaman iyiler kazanmıyor. Kazandırmıyorlar bu ülkede.

Maçın geneline baktığımızda öne çıkan 3 futbolcumuzu Kruse, Gustavo ve her şeye rağmen Rodrigues olarak sıralayabiliriz. Çok istekli olmalarına rağmen bencilce hareketlerinden dolayı zayıf halkalar olarak Ozan ve Tolga öne çıktı.

Ama bu takım, böyle oynarsa her türlü baskıyı ve tehdidi de aşar.

Bu taraftar Mayıs ayında da böyle coşku ile sahip çıkacak takımına, çünkü Fenerbahçe şampiyon olacak. Hem de kanırta kanırta.

Cihan Mendi

- Advertisement -
Ferhat Püsküllü
Ferhat Püsküllühttps://www.feneralayi.com
1980 yılında İstanbul'da doğdu. Fenerbahçe aşığı. Aşkını bir adım ileriye götüren Fener Alayı kurucusu.
BENZER HABERLER
- Advertisment -

Günün içinden