- Reklam -
Ana Sayfa Yazarlar Burak Mutlu Burak Mutlu – “Uptown Mamba”

Burak Mutlu – “Uptown Mamba”

0
1358
ali muhammed
- Reklam -
- Reklam -

Yüksek skorlu geçen Turkish Airlines Euroleague ikinci maçında Takımımız kendi sahamızda Khimki Moscow Region’ı 93-85 yenmeyi başardı.

İtalyan İşi
Maçın ilk yarısında kusursuza yakın hücum setleri oynayan Fenerbahçe’de İtalyan oyuncu Nicolo Melli 16 sayı ve 17 verimlilik puanı ile maçın başına damgasını vurdu. Top paylaşımı ve hücumdaki hareketlilik sayesinde ilk yarıyı 54 sayı ile kapatan takımımızda ekstra pasları ile sıra dışı 4 asist yapan Kaptan Melih Mahmutoğlu haricinde tüm oyuncuların sayı bulmuş olması dikkat çeken bir istatistik olarak göz çarptı. Khimki takımı çoğu el üstünden olan 10 üçlük sayesinde ilk yarıya tutunmayı başardı ve ilk yarı 54-43 skorla tamamlandı.

3. Çeyrekte Neler Oluyor?
Oyun temeli düzen ve disiplin olan Fenerbahçe’nin her maçın üçüncü çeyreğine bir türlü başlayamaması maalesef artık kronik hale gelen bir sorunumuz. Yüksek şut yüzdesi ile oynayan Khimki bu açığı iyi değerlendirdi ve ilk 4 dakika da 10-0 seri yakaladı. Geçen maçta olduğu gibi bu seriyi yine Koç Obradovic’in molası kesti. Bu moladan sonra Takımız savunma sertliğini artırsa da karşılıklı sayılar ile 3. Çeyrek 66-63 skorla kapandı.

“Uptown Mamba” İş Başında
Hayatı sürekli başkaldırılar, isyanlar ve savaşlar ile geçmiş Bobby Dixon nam-ı değer Ali Muhammed için 10 gün önce ablasını kaybettikten sonra saha çıkmak sadece yeni bir muharebeden ibaretti. Nitekim daha sahaya girerken tüm salon onu ayakta alkışladığında herkes Onun bir şeyler yapacağından emindi ve Lionheart yine beklentileri boşa çıkartmadı. Ali Muhammed’in arka arkaya bulduğu üçlükler ile Rus savunma hattını yıkmasının yanı sıra, İtalyan ressam Luigi Datome’de maçın son çeyreğinde bulduğu sayılar ve ince katkıları ile galibiyete önemli rol oynadı.

Kazanırken Gelecek İçin Detaylar
Kaptan Melih hariç sahaya adım atan tüm oyunculardan skor katkısı alınmış olması, altı oyuncumuzun çift hanelere ulaşması, ilk yarıdaki öldürücü hücum ritmi ve takım olarak yine 100+ verimlilik puanına ulaşılmış olması Fenerbahçe’nin olumlu yönleri olarak göze çarptı. Bununla beraber Herbalife Gran Canaria maçına benzer şekilde rakibin çok fazla üçlük kullanmış olması ise hiç şüphesiz Koç Obradovic’in oyuncuların dikkatini çekeceği konulardan biri olacaktır. Ayrıca Koç bu maçta Marko Guduric’den özellikle Alexey Shved’i durdurmasını istedi. Avrupa’nın en iyi şutör oyun kurucularından biri olan Shved’i durdurmak hiç kolay bir görev değil ve Sırp oyuncunun bu maçta bu görevde başarılı olduğunu söylemek zor. İnce ince emek emek işlenerek komple bir oyuncu nasıl yaratılır Koç Obradovic bir kez daha bizlere gösteriyor. Bakalım Marko Guduric bu ağır okuldan selefleri Bojan Bogdanović, Nemanja Bjelica ve Bogdan Bogdanović gibi başarı ile mezun olabilecek mi hep beraber göreceğiz.

Takımımız Turkish Airlines Euroleague ilk deplasman maçına Litvanya’da Cuma günü de Zalgiris Kaunas karşısında çıkacak. En önemli gücü Kevin Pangos’u kaybetmiş olmasına rağmen, yüksek şut yüzdesi ve akışkan hızlı oyun felsefesi ile Sarunas Jasikevicius’un takımı her zaman takvimdeki zor deplasmanlardan biri olmuştur. Galibiyetle dönmesini beklediğimiz takımımıza gönülden desteğimiz sonsuz.

Let’s Go Fener!..
Burak Mutlu

- Reklam -

YORUM YOK