Portekizli teknik adam, yeni sezon hazırlıkları kapsamında kamp yaptıkları Fenerbahçe Serkan Acar Resort&Sports Topuk Yaylası Tesisleri’nde basın mensuplarıyla sohbet toplantısı gerçekleştirdi.
“Çalıştığı her takımda oyunu domine eden bir ekip oluşturmaya çalıştığını ve burada da hücum futboluyla şampiyon olmak istediğini dile getiren Pereira, “Her zaman çalıştığım bütün takımlarda ofansif, topa sahip olan, oyunu domine eden takım kurmaya çalışırım. Oyunu domine eden, çok fazla gol atan ama aynı zamanda da iyi savunma yapan takımlar kurmaya çalışırım. Rakibin üretmeye çalıştığı şartları engellemeye çalışan bir takım oluştururum.”
“Sezon boyunca, kıyasıya yarış sırasında yaşananları da zaten hepimiz biliyoruz. Bu sefer ondan daha güçlü bir takım kurmaya çalışacağız. Fenerbahçe hocası buraya geldiği zaman hedefin şampiyonluk olduğunu bilir. İkincilik ya da üçüncülüğe gelemez. Taraftarın desteğiyle şampiyonluğa ulaşacak bir takım oluşturacağız.”
“Türkiye’yi çok özlemişim. Bu ülkeyi, insanlarını ve ligi çok seviyorum. Benim için burada olmak büyük zevk. Kampımız çok önemli, hem oyuncuları tanımak hem istediğimiz futbolu anlatmak hem de kaliteyi görmek açısından çok önemli. İçinde bulunduğumuz zaman, fikirleri oyuncularımıza anlatmak için çok önemli bir dönem.”
“Futbola dair çalışmalarıma devam ediyorum, hala öğrenmeye çalışan bir antrenörüm. Benim için buraya gelmek çok kolay bir karar oldu. İlk düşüncem dinlenmekti, birçok kulüpten teklif aldım. Ali Koç arayınca bu kararı vermek çok kolay oldu.
Duygusal bir karardı. Buradaki işim yarım kalmıştı ve tamamlamak için gelmek istedim. Fenerbahçe ile olan hikayem başka bir bitişi hak ediyordu. Bu kulüp de şampiyonluğu sonuna kadar hak ediyor.

