19 Mayıs Cts 2024
Ana SayfaHaberlerFutbol Erkekİşte Arda Güler'i ayrılığa götüren 5 sebep

İşte Arda Güler’i ayrılığa götüren 5 sebep

- Advertisement -

Fenerbahçe’nin daha küçücük bir çocukken Gençlerbirliği’nden Transfer ettiği, tüm ailesine kol kanat gerdiği, hem futbolcu hem de iyi insan olarak yetişmesi için tüm imkanları seferber ettiği, başkan Ali Koç’un bir baba gibi üzerine titrediği Arda ne oldu da Avrupa’ya gitme konusunda bu kadar kararlı bir tutum sergiledi? Koç’un, “Bir sezon daha kaldıktan sonra git” teklifini neden geri çevirdi? İşte Arda Güler’in ayrılık sebepleri…

“Real Madrid’le imzalasın ama bir sezon Fenerbahçe’de kiralık oynadıktan sonra gitsin” önerisini, kaldığı takdirde yapacağı her hatada veya kötü oynadığında “Aklı Real Madrid’de, onun için iyi oynayamıyor” eleştirilerine yol açacağı için reddetti.

Türk futbolunda uzun süredir özellikle futbolcular üzerinde var olan ağır baskı, tartışma kültürü, her hafta başka bir nedenle yaşanan kaos iklimi, bitmek bilmeyen polemikler Arda Güler’i genç yaşında bezdirdi.

Türkiye Süper Ligi’nin sert olmasından kaynaklanan sakatlanma korkusu, gitmesinde önemli bir etken oldu.

 

Anne babası, Arda’nın Avrupa’ya ne kadar erken giderse Avrupa’nın futbol iklimine, kültürüne ve diline o kadar çabuk alışacağını düşündü.

Tam 14 Şampiyonlar Ligi kupası bulunan dünyanın en büyük kulübünden gelen teklifin ‘asla geri çevrilemez’ bir öneri olarak kabul görmesi.
- Advertisement -
BENZER HABERLER
- Advertisment -

Günün içinden