18 Mayıs Çar 2024
Ana SayfaHaberlerFutbol ErkekFenerbahçe-Olympiakos 8 şifre

Fenerbahçe-Olympiakos 8 şifre

- Advertisement -
Fenerbahçe, UEFA Konferans Ligi çeyrek final rövanş karşılaşmasında sahasında Yunan temsilcisi Olympiakos’u konuk edecek. İşte karşılaşmanın şifreleri…
Bugüne kadar Olympiakos ile oynadığı üç maçı da kaybeden Fenerbahçe’nin, Avrupa kupaları tarihinde daha fazla karşılaşıp tüm maçlardan mağlup ayrıldığı tek rakibi Lyon (4M).
Fenerbahçe, Avrupa kupaları tarihinde ilk maçını kaybettiği 24 eşleşmede de tura veda etti (ön elemeler hariç). Olympiakos ise ilk ayağından galip ayrıldığı 21 eşleşmenin 16’sında turu atlayan taraftı.

Avrupa arenasında Yunan takımlarını konuk ettiği dört maçın sadece birini kaybeden Fenerbahçe (1G 2B), tek mağlubiyetini Eylül 2021’de Olympiakos’tan aldı.

Türk takımlarına konuk olduğu altı Avrupa kupası maçında üçer galibiyet ve mağlubiyet alan Olympiakos, kazandığı üç karşılaşmada da kalesini gole kapattı.

Avrupa kupalarında çıktığı son iki deplasman maçını kazanan Olympiakos (1-0 vs Ferençvaroş & 6-1 vs Maccabi Tel Aviv), daha önceki dokuz karşılaşmada galip gelememişti (3B 6M). Yunan ekibinin tarihinde üst üste üç dış saha galibiyeti aldığı tek seri 2011/12 sezonunda geldi.

Son dört Konferans Ligi maçının üçünde gole katkı sağlayan Dusan Tadic, bu eşleşmenin ilk ayağında Olympiakos filelerine bir penaltı golü gönderdi.

Konferans Ligi’nde çıktığı son üç maçta beş gole doğrudan katkı sağlayan Konstantinos Fortounis (2 gol & 3 asist), bu sezon Avrupa kupalarında en fazla gol pası veren oyuncu konumunda (8).

Olympiakos forması giyen Ayoub El Kaabi, bu sezon Konferans Ligi’nde oynadığı beş maçta da gol katkısı yaptı (5 gol & 1 asist).

- Advertisement -
BENZER HABERLER
- Advertisment -

Günün içinden