0 Ekim Cts 2026
Ana SayfaHaberlerBasketbol AltyapıÜlker Basketbol Gençler Ligi'nde Yeni Sezon Başlıyor: Türkoğlu ve...

Ülker Basketbol Gençler Ligi’nde Yeni Sezon Başlıyor: Türkoğlu ve…

- Advertisement -

Ülker Basketbol Gençler Ligi, yeni sezonu 17 Ekim Cumartesi günü erkekler kategorisinde başlıyor. Lig, yeni formatıyla 16 takımla mücadele edecek.

Yeni Sezon Formatı ve Yapısı

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’nde yer alan 16 kulübün altyapı takımları, A ve B Ligi olmak üzere iki ayrı perde oynayacak. Normal sezon, yedi pencere üzerinden üç devreli lig usulüyle oynanacak ve her takım 21 karşılaşmaya çıkacak.

TBF Başkanı Türkoğlu: “Altyapı, Türk Basketbolunun Geleceği”

Türkoğlu, ligin genç sporculara kattığı deneyimi vurgulayarak, bu organizasyonun Türk basketbolu için taşıdığı değeri dile getirdi. Geçmişte milli takımlarda yer alan birçok oyuncunun bu ligde mücadele etmiş olması, altyapının önemini gösterdi.

Ülker CEO’su Kölükfakı: “Uzun Vadeli Bir Sorumluluk”

Özgür Kölükfakı, yıllardır gençlerin gelişimine destek vermeyi uzun vadeli bir sorumluluk olarak gördüklerini belirtti. Ülker Basketbol Gençler Ligi’ne sponsor olmaktan memnuniyet duyduklarını ifade etti.

Ülker Basketbol Gençler Ligi, Türk basketbolunun geleceğini şekillendirecek en önemli unsurlardan biri mi?

#Basketbol #Ülker #BasketbolGençlerLigi #TBF #HidayetTürkoğlu

Kaynak: SuperFB

- Advertisement -
BENZER HABERLER
- Advertisment -

Günün içinden