10 Ağustos Sal 2026
Ana SayfaYazarlarEmre CilvezEmre Cilvez - Bear Grylls

Emre Cilvez – Bear Grylls

- Advertisement -

Benim gibi takipçileri var bu adamın. Eğer izlemediyseniz, kendisi bir hayatta kalma uzmanı; dünyanın çeşitli bölgelerinde, sahip olduğu bilgi, tecrübe ve öngörüyle, elbette reality show sosuyla harmanlayıp seyirlik bir mücadele veriyor. Son zamanlarda yanına ünlü kişileri alıp onları da zorlayarak, önlerindeki hedefe ulaştırmaya çalışıyor. İşte Cocu Hocadan kalan çöküntü zihinlerle birlikte Erwin Hocadan beklenen koskoca bir camiayı hayatta tutmasıydı. Çölün ortasında antrikot aramaktansa Bear Grylls misali doğada bulduklarıyla besledi takımını ve bu hafta ayakta tutmayı başardı.

Maç öncesi sarı-lacivert kadroyu gören gözler, ilk yarıdaki oyunun bu kadar kendi kabuğunda ve edilgen görmeyi aslında beklemiyordu. Rakip alana kaymış bir pas oyunu gösterisine hazırlanırken, sarı kırmızılı stoperlere basmadan, orta sahayla kendi kalesi arasında alan daraltmayı düstur edinmiş bir plan izledik. İşin doğrusu, duran toplar hariç savunma tarafı çalıştı bu kurgunun. Galatasaray topa hep hakim olsa da açık alan oyununa yatkın etkili silahları dar alanda devreye giremediğinden, topa hükmetmenin karşılığını tam alamadan, bir farklı skor avantajıyla ilk yarıyı kapattı. Sarı-Lacivert tarafta ise, atak oyuncularının ortalama hızı düşük olduğundan Galatasaray savunması yürüyerek bile açıklarını kapatabildi.

Derbilerin izleyenler için en keyifli yanı belirsizliğidir. Her an herşey olabilir beklentisi genellikle yetenekli oyuncular üzerinden yapılır, ama ikinci yarıya damga vuran adamların Linnes, Isla ve Jailson olması, muhtemelen Olympos’taki yönetim kurulu toplantısında canı sıkılan Top tanrısının eğlence anlayışından bir parçaydı. Gaza gelmiş, sahadaki futbola taparcasına “oley” çeken taraftarlara yanlış adrese tapıyorsunuz ben buradayım mesajını iletti. Bear Grylls’in sahadaki oyuncu yapısına uygun şekilde oyun merkezini öne çekmesi de etkili oldu tabi ki(!) Özellikle Eljif ve Skrtel ile kaçan iki fırsat gol olsa, mitolojik hikayelere ya da Ivan Drago’ya önce kaybedip sonra Rusya’da efsanevi bir galibiyet alan Rocky’e selam çakan bir futbol öyküsüne tanıklık edecektik. Onu da bugünün 2 kasım olmasına bağlayalım, 6’sı değil.

Bear Grylls rolündeki Erwin Hocayla kaç bölüm daha çeker FBTV’nin sahipleri, anlaşma ne kadarlık süreyi kapsıyor bilemiyoruz. Oyuncu tercihlerini tartışanlar olacaktır ama kendisi, beraberindeki herkesi bir sonraki aşamaya taşımıştır. Eğer kalırsa, beraberindekileri evinde ağırlayacağı bir sonraki maceradan itibaren, onları kertenkele ya da ağaç kökü yedirerek hayatta tutması çok da takdir görmeyecektir. Mükellef bir sofraya doğru adımların atılacağı “yemekteyiz” eleştirileri fazla uzakta değil. Son bir anekdot da Toki Arena’yı dolduranlara gelsin, hepimizin olmak istediği İslam Çupi’nin kaleminden; ‘Fenerbahçe yenilmez, bu formayla dalga geçilmez.

Bu noktada yazıyı bitirebilmeyi çok isterdim. Yo, hayır… maç sonundaki rezalete girmeyeceğim. Dünya derbisi için artık sıradanlaşan bir durum oldu. Ama kaybettiğimiz genç kardeşimiz… İşte onun üzerine kelam edilmiyor, rahmet dilemekten başka. Fenerbahçe futbol takımı belki bu hafta ayakta kaldı ama Sarı-Lacivert camia bir ferdini hem de çok genç yaşta kaybetti. Nur içinde yat Koray Şener kardeşim, çubuklun arkadaşlarına emanet.

Emre Cilvez

- Advertisement -
BENZER HABERLER
- Advertisment -

Günün içinden