20 Temmuz Cts 2026
Ana SayfaYazarlarCihan MendiCihan Mendi - Yılgınlık, Bıkkınlık

Cihan Mendi – Yılgınlık, Bıkkınlık

- Advertisement -

Yılgınlık, Bıkkınlık

Gerçekten her Fenerbahçeli, tıpkı benim gibi, şu sezonun ilk yarısı bir bitsin de ‘travma’ en azından ara versin kafasındadır. Tabii bu durum, ister istemez ‘umursamaz’ ve ‘yılmış’ bir hava yaratıyor herkeste. Koskoca Fenerbahçe takımı hayatında ilk defa bir ilk yarıyı ve de seneyi sondan ikinci bitiriyor ve taraftar da dahil kimse artık ‘eleştirebilecek’ bir yön bile bulamıyor. Üzülmüyor bile. 1 saat kafa yoruyor, sonra unutuyor.

Ki zaten unutulacak bir 17 maç yaşadık geçtiğimiz yarıyıl boyunca. Kimse kızmasın ama ister istemez hepimiz ‘bıkmış’ bir vaziyete geldik.

Antalya maçı

Sadece kendim değil, maçı izlemeye Antalya’ya gitmiş taraftarlar, yöneticiler ve hatta teknik heyet dahil maçı izledik mi izlemedik mi hatırlamıyoruz bile. Maç boyu tahminimce çok insan televizyonda uyuyakalmıştır. He, böyle bir durum sonrası normal şartlar altında Başkanından hocasına ve futbolcusuna tek tek eleştirmek, isyan etmek lazım. Ama ben sahada eleştirebileceğim kadar bile top oynamış futbolcular görmediğim için, henüz 2 maçtır kenarda olan hocaya da elinden geleni yaptığı halde Fenerbahçe için saçlarının beyazlamasına engel olamamış başkana da kızamıyorum.

Belki şunu yazarak sadece Antalya maçının değil, aynı zamanda koca bir yarı yılında eleştirisini özetleyebilirim:

Sahada kendini vermeyen, veremeyen ne kadar futbolcu varsa ve de en önemlisi kendilerini ne kadar Fenerbahçe ‘aidiyeti’ içinde görüyorlarsa görsünler, ben hepsini ve de onları bu takıma musallat ederek, Fenerbahçe’nin en çok oy alarak işbaşına gelmiş Başkan ve Yönetimini de zora sokan şahıs/ları ‘onur’ ve ‘haysiyet’ düşmanlığı yapmakla suçluyorum. Haram olsun attığınız tüm ‘kötü’ niyetli adımlar. Çoğunuz ligin ikinci yarısında bile bu kadroda olmamalıdır.

Çözüm (bilmem kaçıncı kez)

Maalesef artık en zor süreç ‘yeniden’ başlıyor. Tahmin ediyorum en geç 2 Ocak itibariyle bu takım tekrar bir araya gelecek ve öncelikle güvendiğimiz Ersun Hoca, onlara ‘futbol topunun ne işe yaradığı’ konulu ilk ders ile sezonu açacak. Fenerbahçe forması taşımanın onuru, haysiyetinin ne olduğunu en azından ‘anlamak isteyen’ bir gruba anlatacak.

Tabii ki en zor iş yine Başkan ve yönetime kalıyor. Bu takımın her mevki için alternatifli şekilde takviyeye ihtiyacı var. Elde işe yarar ancak kadro dışı kalmış sağ bek ve orta saha oyuncusuyla mı başlanır, yoksa Türkiye liginin ‘transfer edilebilecek’ en iyilerini kadroya alarak mı başlanır bilinmez ama acilen en geç 2 hafta içinde Fenerbahçe’nin yeni kadrosu kurulmalıdır.

Bu bir ara transfer ve devre arası kamp dönemi değil, Fenerbahçe futbol tarihinin en önemli seferberliği olacaktır.

Son olarak

Allah korusun, bu takım küme düşse bizler yine gider ‘kaldırımda’ da olsa destekleriz takımımızı. Ama futbol tarihinin en önemli ‘değişim’ olayını gerçekleştirmiş olan bir camia olarak bunun vebali başta Başkanımız olmak üzere biz kongre üyelerinin de sırtına binmiş bir yük olarak kalır. Affedilemez.

Cihan Mendi

- Advertisement -
BENZER HABERLER
- Advertisment -

Günün içinden