19 Mart Sal 2024
Ana SayfaYazarlarCihan MendiCihan Mendi - Futbol Mutbol Yok

Cihan Mendi – Futbol Mutbol Yok

- Advertisement -

Yazılarımı okuyan, okuyamayan herkese sesleniyorum;

Evet Fenerbahçe, çok iyi top oynamıyor. Evet Malatya ve Göztepe maçları her şekilde kazanılabilirdi. Belki Göztepe maçı için hoca yeterli hamleleri yaptı, ama futbolcuların ‘ruh’ olayını bir tık artırması gerekiyordu.

Ama, tıpkı geçen sezonlarda olduğu gibi ne zaman Fenerbahçe vites arttırsa ne zaman şampiyonluğa oynayacak sonuçlar ve puanlar alsa o uzanan ‘şerefsiz’ el yine ortaya çıkacak ve yine koca çubuklu rengi tehdit edecek. Alenen çifte standart yapacak. Dalga geçer gibi o ‘kendini bilmez’ spor yazarları da ‘keh keh’ gülecek; ben de çıkacağım sahadaki hoca ve oyuncularını eleştireceğim öyle mi?

3 Temmuz’un sonraki 2 sezonunda Aykut Hoca’nın oynattığı futbolu hiç beğenmiyordum ama hem mahkemelerde hem de sahada ‘lime lime’ doğrandıkça hocayı ve futbolcularını eleştirmek ‘saygısızlık’ olur diyordum ve sonuna kadar destek oluyordum. O gün için Aziz Başkan içeride iken sesini dışarıya çıkartabilen tek isim vardı, Ali Başkan’dı. Başka da hiçbir yönetici savaşamıyordu.

Bugün Ali Başkan, her anlamda Fenerbahçe için ‘elinden geleni’ yapmaya çalışırken, eğer o yöneticiler hiçbir adım atmıyorlarsa onları da eleştiririm.

Ama artık çıkıp da ‘bağıra bağıra’ hakemleri eleştirmekle bir sonuç elde edemiyorsun. Çıkacaksın savaş açacaksın. Ama daha önceki yıllardaki gibi ‘kazanılmayacak’ savaşlar değil, alenen zafer kazanacağın savaşlar açacaksın.

Bugün de aynı durumdayım. Çıkacak, Başkan ‘ben savaş açıyorum, camia da benimle olacak’ diyecek. Çıkacak ‘ey futbolcu, ben yukarıda savaşırken sen de sahada savaşacaksın’ diyecek.

Göztepe beraberliğinin sebepleri

Yukarıda yazdıklarıma göre sahada net bir hakem hatası var mıydı? Hayır. Ama alenen tüm daha önceki ‘şerefsiz’ ‘eyyamcı’ hakemler gibi, art niyetli bir yönetim vardı. Arkadaş daha 6 gün önce bu takım için aynı penaltı tekrarlanmamış ve de üstelik o atışın üstüne gol atmışız, 1 dakika geçmiş hem o golü iptal ediyorsan hem de penaltıyı tekrarlatıp şu takımın 3 puanını yiyorsan, kusura bakma da hakkımız diğer tüm TFF ve MHK gibi sana da haramdır, ey Bitigen.

Şu satırları yazarken bile elim titriyor, inanın.

Katledilen puanlarımız

Sadece şu sezon için benim ilk 3 dakikada hatırladığım ve katledilen maçlarımızı bir yazalım;

  • Alanya deplasmanı, tüm kurallara göre tekrarlanmalıydı, hata var oldu, ama tekrarlanmadı = -3 puan
  • Kayseri maçı, 3 tane net penaltımız verilmedi, yalandan bir gol yedik= -3 puan
  • Geçen hafta Malatya maçı, attığımız penaltı da alenen hakem hatası var, = -2 Puan
  • Bu hafta hem verilmeyen penaltılarımız var hem de o lanet olası pozisyon var= -2 Puan

Toplamda -10 puan verdik. Şu anda 32 puan ile açık ara liderdik.

Hani, eğer biz şimdiden açık ara alıp lider olsaydık madem Beinsport için de sponsorlar için de ‘heyecansız’ haftalar başlayacaktı ya; eğer sırf bunun için katlediliyorsak takımı sahadan çeksin Yönetim ki, aç kalsın o sponsorlar da Bein’de. Onlara yazık da bize değil mi.

Peki Ya Fenerbahçe camiası ne yapıyor?

Evet, yönetimden ve Başkan’dan savaş açmasını beklerken, pek sevgili camiamız ne yapıyor? Hemen bakalım; hala Aykut Kocaman büyüktür ya da küçüktür Ersun Yanal’dan diyor. Hala, tribünde ve kulüpte menfaatleri ters gidince ‘‘sahada katledilen Fenerbahçe’yi görmek’’ yerine ‘’ yönetim acizdir, beceriksizdir’’ diye mücadele etmek daha hoş geliyor Fenerbahçe camiasına. He, tıpkı 3 Temmuz’daki gibi ‘Başkanım sen savaş, biz yanında koşarız’ demek yerine dedikodu yaparak elleri ovuşturmak daha kolay tabii dimi?

Bravo ey Fenerbahçeli hep böyle olun. Olun da elimizde kalmış tek değerimizi sıradanlaştırın olur mu?

Maçın adamı

Altay…Kardeşim, sana kötü kaleci diyen futbolu bilmiyordur. Hep böyle dik dur.

Serdar Aziz. İkinci kez seçiyorum onu, helal olsun.

Gustavo. Gördüğü karta rağmen sahanın en çalışkanlarından biriydi.

Son söz. Kusura bakmayın da futbol yazmak çizmek içimden gelmiyor. İçimizdeki hizipçi ve dedikodudan beslenenlere inat eleştirmeyeceğim sahadaki takımı da hocayı da. Hakkettikleri durumlar olsa dahi…

En büyük Fenerbahçe….

Cihan Mendi

- Advertisement -
Ferhat Püsküllü
Ferhat Püsküllühttps://www.feneralayi.com
1980 yılında İstanbul'da doğdu. Fenerbahçe aşığı. Aşkını bir adım ileriye götüren Fener Alayı kurucusu.
BENZER HABERLER
- Advertisment -

Günün içinden