3 Nisan Per 2024
Ana SayfaHaberlerFutbol ErkekKumpas'ın Davası’nda 20. celse görülüyor

Kumpas’ın Davası’nda 20. celse görülüyor

- Advertisement -

Fenerbahçemize kurulan Kumpas’ın Davası, İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından Silivri Ceza ve İnfaz Kurumu’nda görülmeye devam ediyor. 20. celsede ikinci hafta bugün tamamlanırken, günün sonunda 9 gündür devam eden celseyi değerlendiren Kulüp avukatlarımızdan Naim Karakaya, 4 Haziran Cuma tamamlanacak celse sonunda davanın sonuçlanmasını beklediklerini ifade etti.

Avukat Karakaya’nın açıklamalarından derlediklerimiz şöyle:

“Fenerbahçe Kumpası Davası’nda 20. celsenin bugün ikinci haftasını, 9’uncu oturumunu tamamladık. Bu 9 oturumda bugüne kadar 69 sanık bizzat kendisi veya avukatı aracılığıyla savcılığın esas hakkındaki mütalaasına karşı savunmalarını yaptı. Celse öncesinde belirlenen düzen dahilinde ilerlemeye devam ediyoruz. Böylece toplamda 88 sanığın 69’unu dinlemiş olduk. Duruşma takviminde herhangi bir sarkma olmaması nedeniyle 4 Haziran tarihinde hüküm verileceği yönündeki kanaatimiz halen devam etmekte.

Bunun haricinde Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı bir kez daha 3 Temmuz dosyası için tesis edilen beraat kararının onanması yönünde görüş bildirdi. Bu husus kulübümüze kumpas kuran kişiler nedeniyle yargılaması devam eden sanıkların 4 Haziran’da cezalandırılacağı bu eylemlerinin hukuki anlamda karşılıksız kalmayacağı yönündeki görüşlerimizi kuvvetlendirmiştir. Bu dava salt Fenerbahçe’nin bir davası değildir. Spor camiasının da bir davası değildir. Fethullahçı yapının, örgütün ülkeyi tüm kurumlarıyla ele geçirme projesinin bir parçasıdır. Kurumları ele geçirme ve diz çöktürme planının öyle bir parçasıdır ki, 15 Temmuz’a giden sürecin de kilometre taşlarıdır. Bu örgüt emniyeti ve yargıyı adeta bir silah gibi kullanmıştır. 3 Temmuz davasının hakimlerinin ihraç kararlarında da böyle bir gerekçeye yer vermiştir.

Önümüzdeki hafta pazartesi ve salı günleri de sanıkların sorguları devam edilecek. Çarşamba günü kulübümüzün esas savcılığın görüşüne karşı beyanları alınacak. Perşembe günü için mahkemenin duruşma yapıp, yapmayacağı belli değil, programında bir boşluk gözüküyor. Cuma günü bir aksilik olmazsa hüküm, yani davayı sonuçlandıran kararın açıklanacağını ümit ediyoruz, özlemle bekliyoruz.”

- Advertisement -
Ferhat Püsküllü
Ferhat Püsküllühttps://www.feneralayi.com
1980 yılında İstanbul'da doğdu. Fenerbahçe aşığı. Aşkını bir adım ileriye götüren Fener Alayı kurucusu.
BENZER HABERLER
- Advertisment -

Günün içinden