4 Nisan Cum 2024
Ana SayfaHaberlerFutbol ErkekFenerbahçe'den tarihi rekor!

Fenerbahçe’den tarihi rekor!

- Advertisement -

Fenerbahçe, Kadıköy’de geçen hafta Beşiktaş’ı 3-1 mağlup ederek 2010’lu yılları iç sahada derbi kaybetmeden kapatmayı başardı. Böylelikle Fenerbahçe ezeli rekabette rakibine 15 yıllık bir fark atmayı başardı.

Tarihin en büyük iç saha derbi performanslarından birisine imza atan Fenerbahçe, 3 ezeli rakibine karşı ezici bir üstünlüğe sahip. Süper Lig’de oynanan 16. Hafta karşılaşmalarında Beşiktaş’la karşı karşıya gelen Fenerbahçe rakibini 3-1 mağlup etmeyi başararak büyük bir başarıya imza attı. Bu skorla beraber sarı lacivertli ekip 2010’lu yılları iç sahada derbi kaybetmeyerek kazanmayı başardı.

Beşiktaş’a Kadıköy’de en son 17 Nisan 2005’te 4-3’lük sonuçla mağlup olan Fenerbahçe tam 15 yıldır rakibine iç sahada yenilmiyor. Kadıköy’de son 15 yılda oynanan 18 maçta 11 galibiyet 7 beraberlik alan Fenerbahçe, rakibine karşı ezici bir üstünlük kurmayı başardı.

Sadece Beşiktaş’a karşı değil bu ezici üstünlük. Fenerbahçe bir diğer önemli rakibi Galatasaray’a karşı ise Kadıköy’de tam 20 yıldır yenilgi yüzü görmüyor. Sarı-kırmızılı takıma karşı evinde son olarak 22 Aralık 1999’da 2-1lik skorla mağlup olan Fenerbahçe, bu maçtan sonra rakibiyle Kadıköy’de yaptığı 23 karşılaşmada yenilgi yüzü görmedi. Bu 23 mücadelede 15 galibiyet alan sarı lacivertli takım, 8 karşılaşmayı ise beraberlikle tamamladı.

Gelelim İç saha canavarı Fenerbahçe’nin son ezeli rakibi olan Trabzonspor’a. Fenerbahçe , bordomavili rakibine Kadıköy’de en son 23 Ağustos 1997’de 3-1’lik sonuçla mağlup olmuştu. Son 23 yılda iç sahada Trabzonspor’a mağlup olmayan Fenerbahçe, oynanan 23 maçta rakibine karşı 12 galibiyet 11 beraberlik almıştır.

Sarı lacivertli ekip evinde 3 büyük rakibine karşı çıktığı 54 karşılaşmada hiç yenilgi yüzü görmeyerek kırılması zor bir rekora imza attı. Beşiktaş’a 15, Galatasaray’a 20, Trabzonspor’a ise 23 yıldır kaybetmeyen sarı lacivertliler bu rekora ne kadar daha sahip olacak bilinmez ama, bu rekorun uzun bir süre unutulacağı hiç de olası değil.

Kaynak: Fanatik

- Advertisement -
Ferhat Püsküllü
Ferhat Püsküllühttps://www.feneralayi.com
1980 yılında İstanbul'da doğdu. Fenerbahçe aşığı. Aşkını bir adım ileriye götüren Fener Alayı kurucusu.
BENZER HABERLER
- Advertisment -

Günün içinden