8 Mart Cum 2024
Ana SayfaHaberlerFutbol ErkekErsun Yanal: Fenerbahçe’yi en üst seviyeye taşımak bizim hedefimiz

Ersun Yanal: Fenerbahçe’yi en üst seviyeye taşımak bizim hedefimiz

- Advertisement -

Teknik Direktörümüz Ersun Yanal, Takımımızın UEFA Avrupa Ligi son 32 turu ilk maçında Zenit’i 1-0 mağlup etmesinin ardından yayıncı kuruluşa açıklamalarda bulundu.

İlk olarak galibiyeti değerlendiren Teknik Direktörümüz Ersun Yanal, “İkinciyi de yiyebilirdik. Harun, penaltıyı kurtararak bize güzel bir armağan verdi. Bugün çok keyifli bir maç oldu. 60. dakikaya kadar rakibimize korner attırmadık. Yüzde 67-68 gibi oranlarla oynuyorduk ama 60. dakikadan sonraki performansımızı da düşünmek lazım. Bu maçın ikinci yarısında biraz daha zorlanacağımız anlamı taşımamalı. Daha iyi oynamalıyız. Özellikle top rakipteyken daha iyi oynamamız lazım. Daha baskılı ve daha sert olmalıyız. Yakaladığımız hızlı hücumları daha iyi değerlendirmeliyiz. Ama şu bir gerçek, 6-7 oyuncunun değişikliğiyle çıktığımız bu maçtaki oyuncuların performansları, iştahları ve istekleri bizi çok umutlandırdı. Onlara özellikle teşekkür etmek gerekiyor. Bu formayı giymek ve almak için büyük bir savaş var takım içerisinde. Bu da bizi çok mutlu etti. Bugün 2’yi 3’ü bulabilirdik. Bu baskıyı da kurduk. Akan oyunda girdiğimiz ve yarattığımız pozisyonlar var. Takım oyunundan ben memnunum. Bu oyunu arka arkaya oynamak gerekiyor. Özellikle dış sahada oynamak lazım. Dış saha ile ilgili kendimizi geliştirmek ve iyi olmak lazım. Fenerbahçe’nin taraftarları, stada gelen herkes bize öyle büyük coşku ve güç veriyor ki biraz da onların sayesinde biz cesareti ve gücü alarak zaman zaman heyecanlı ve coşkulu bir oyun oynuyoruz. Zaman zaman dediğim konuyu da sonuna kadar devam ettirmeliyiz. Onlara da teşekkür ediyorum.” dedi.

Fenerbahçemize tur atlatmak ve Fenerbahçemizi en üst seviyeye taşımak istediklerini dile getiren Ersun Hoca, “Bizim bir UEFA kadromuz var. Birde Türkiye Futbol Federasyonu’na verdiğimiz bir kadro var. Bu iki kadronun içinde olmayan futbolcularımız var. Değerlendirmeyi iki taraflı yapmak gerekiyor. Her oyuncunun hazır olması gerekiyor. Tur kapımızda ve bu da bizim elimizde. Bunu geçmek ve Fenerbahçemizi en üst seviyeye taşıtmak, tur atlatmak, 16’nın içinde, 8’in içinde olmak bizim hedefimiz olmalı. Biz, bunu başarabilecek bir camiayız ve gücüz. Taraftarımızla bu kanıtladık ve bunu devam ettirmek istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

- Advertisement -
Ferhat Püsküllü
Ferhat Püsküllühttps://www.feneralayi.com
1980 yılında İstanbul'da doğdu. Fenerbahçe aşığı. Aşkını bir adım ileriye götüren Fener Alayı kurucusu.
BENZER HABERLER
- Advertisment -

Günün içinden