9 Nisan Cum 2024
Ana SayfaHaberlerDiğerTürkiye’nin ilk spor inovasyonu programında şampiyon belli oldu

Türkiye’nin ilk spor inovasyonu programında şampiyon belli oldu

- Advertisement -

Türkiye’de ilk kez 1907 Fenerbahçe Derneği, MEF Üniversitesi ve HYPE Sports Innovation işbirliği ile gerçekleştirilen, sporda inovasyona ve bölgedeki spor teknolojisi startup’larının sahip olduğu potansiyeli en üst düzeye çıkarmaya odaklanan HYPE SPIN İnovasyon Hızlandırıcısı’nın kazananları belli oldu.

Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu Spor Kompleksi’nin 1907 Tribünü’nde gerçekleşen ve dereceye giren 7 start-up’ın değerlendirildiği ‘Demo Day’de birincilik ödülünü BAGAJ (Uygulama ile kiralanabilen emanet ve teslimat hizmet platformu) ile Sports and Merits (Türkiye’nin En Esnek Spor Merkezi Üyeliği) projeleri kazandı.

Endüstri liderlerinin mentörlüğünde gerçekleştirilen 4 aylık yoğun bir program sonunda sağlık, artırılmış gerçeklikle antrenman, akıllı statlar, büyük veri, taraftar yönetimi/katılımı ve espor alanlarında 7 start-up ‘Demo Day’de yatırımcılarla buluştu.

Katılımcılar arasında yer alan Erkek Basketbol Takımımız Fenerbahçe Beko’nun oyuncusu Sinan Güler, “İşim gereği spor ve teknolojiyi buluşturan projeler hep ilgimi çekti. Özellikle farklı fikirler, projeler hep ilgimi çeken unsurlar oldu. Bu girişimi de bu yüzden oldukça başarılı buluyorum. Türkiye’nin her bir tarafından değişik projeler HYPE, 1907 Fenerbahçe Derneği ve MEF Üniversitesi’nin hayata geçirdiği program ile birlikte bugün sizlere kendisini anlatma şansı buldu. Bu program gerçekten bu işe gönül veren insanlar için iyi bir araç ve fırsat. Gerçekten güzel projeleri görme şansı yakaladık. Bu arkadaşların desteklenmesi gerektiğini düşünüyorum. Çünkü ancak bu şekilde fikirlerimiz ve projelerimiz sınırlarımızı aşacak ve dünya ile buluşacak.” dedi.

1907 Fenerbahçe Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Rıfat Perahya ise, “Genç nüfusu ve dinamik yapısıyla her alanda dünyaya hızla entegre olan ülkemizin, adını spor alanında da hak ettiği şekilde duyurması, kuvvetli kurumsal yapılar ve güçlü işbirlikleriyle mümkün. Bu bakış açısıyla hem 1907 Fenerbahçe Derneği olarak hayata geçirdiğimiz ortaklığın hem de bireysel bir yatırımcı olarak bu programın bir parçası olmaktan büyük gurur duyuyorum. Bu program bu işe gönül veren insanların projelerini daha iyi yürütmelerini sağlamanın yanı sıra Türkiye ve diğer ülkelerden spor konusunda tutkulu insanlarla bir araya gelmesine de aracılık ediyor. Amacımız kulüplerin ortaya çıkacak inovatif fikirlerden faydalanmaları, girişimlerin de kulüplerle yapacakları işbirliği sayesinde canlı laboratuvar imkanına sahip olmaları. Fenerbahçe olarak öncülük yaptığımız bu ekosistemden diğer Türk spor kulüplerinin de faydalanmalarını umuyoruz.” dedi.

HYPE SPIN Accelerator® programına ev sahipliği yapmak ve HYPE Sports Innovation’ın partnerleri arasında yer almaktan son derece mutlu olduklarına dikkat çeken MEF Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erhan Erkut ise, “MEF Üniversitesi kuruluşundan bu yana kendisini girişimci bir üniversite olarak tanımladı ve öğrencilerine girişimciliği bir kariyer alternatifi olarak sundu. Bu programın bir ortağı olmak, ülkemizdeki girişimcileri ve girişimleri geliştirmek fırsatı sunmak bizim için mutluluk verici. Programa beslenme, fitness, performans ölçümü, medya ve taraftar artırmaya yönelik çok geniş bir yelpazede toplam 54 başvuru gerçekleşti. Gerçekleştirdiğimiz 4 aylık yoğun bir program sonunda sağlık, artırılmış gerçeklikle antrenman, akıllı statlar, büyük veri, taraftar yönetimi/katılımı ve espor alanlarında 7 start-up dereceye girdi. Bugün önemli isimler burada, tüm dünyada hızla gelişen spor sektörüne girebilmek ve global olmayı hedefleyen girişimci adayları için bu çok önemli bir fırsat.” dedi.

Konuyla ilgili yorumunda HYPE USA CEO’su Dr. Nir Ben Lavi, “MEF Üniversitesi ve 1907 Fenerbahçe gibi iki prestijli ve güçlü oluşumla bu projeyi hayata geçirmek bizim için bir onur. HYPE Sports Innovation, dünya çapında 10 tane SPIN Accelerators® programının oluşturduğu ağı yöneten global bir şirket. Buna ek olarak şirket, spor federasyonları ve markalarıyla çeşitli etkinlikler düzenleyerek onlara binlerce spor startup’ıyla iletişim kurma imkânı sağlıyor. Şirketin faaliyetleri sayesinde dünyanın önde gelen çeşitli spor sektörlerinde inovasyon yatırımı ve uygulamaları hız kazanıyor. MEF Üniversitesi ve 1907 Fenerbahçe ile birlikte Türkiye’de yürüttüğümüz bu programdan önemli projeler çıktı. Doğru yatırımlarla beraber bu başarı öyküleri tüm dünyadan duyulacak.” ifadelerini kullandı.

MEF Üniversitesi Hakkında:

İbrahim Arıkan Eğitim ve Bilimsel Araştırmaları Destekleme Vakfı tarafından 2012 yılında kurulan ilk öğrencilerini 2014’te alan MEF Üniversitesi bugün 5 fakülte 15 program ile 3090 öğrenciye Maslak Kampüsü’nde eğitim veriyor. MEF Üniversitesi Türkiye’de yeteri kadar hızlandırıcı bulunmaması ve hızlandırıcıya girecek seviyede donanımı/zamanı olmayan katılımcıların da faydalanabilmesi amacıyla Girişimcilik Yüksel Lisans programına ihtiyaç duyulduğunu tespit etti ve bu programı hayata geçirdi. MEF Üniversitesi’nin öğrencilerine sağladığı girişimi ve girişimciyi destekleyen ortamın bir sonucu olarak 2014 yılında, okulun ilk kulüplerinden biri olan, StartupMEF Girişimcilik ve İnovasyon Kulübü kuruldu. Hem şirketlerle hem diğer üniversitelerin girişimcilik kulüpleriyle güçlü ilişkiler kuran bu topluluk, şirket gezileri, sektörel liderlerle söyleşiler ve düzenlediği eğitimlerle üniversitenin ulusal ve uluslararası alanda çığır açacak nesil yetiştirme vizyonuna katkı sağlamayı amaçlıyor. Bunların yanı sıra MEF Üniversitesi, YABEM (Yaşam Boyu Eğitim Merkezi) çatısı altında düzenlenen girişimcilik sertifika programıyla her yaştaki öğrencilere girişimcilik konusunda düzenli eğitimler veriyor.

1907 Fenerbahçe Hakkında:

Fenerbahçe Spor Kulübüne hizmet amacıyla kurulan 1907 Fenerbahçe Derneği, Fenerbahçe aşığı iş adamı ve yöneticilerin herhangi bir beklentisi olmadan Fenerbahçe Spor Kulübü yönetimine hizmet ve katkıda bulunmak amacıyla kuruldu. Fenerbahçe’nin kendi gelirleriyle yönetilebileceği ve kalıcı mali kaynaklara sahip olması gerekliliğinden yola çıkan 1907 Fenerbahçe Derneği, bu doğrultuda kurumsallaşma, şirketleşme ve tesisleşme konularında Fenerbahçe Spor Kulübü için uygulanabilir stratejiler üzerinde çalışmalar gerçekleştiriyor.

HYPE Sports Innovation Hakkında:

HYPE, perakende markaları, atletizm kulüpleri, federasyonlar ve akademi gibi geniş bir profildeki 30 binden fazla üyesiyle spor inovasyonundaki en büyük küresel ekosistemi kurdu. 10 binin üzerinde startup’la birlikte HYPE, dünya çapında tüm sektörlerdeki ortaklara ulaşım olanakları açısından rakipsizdir. Şirketin iş modeli, bu platformun spor endüstrisinin artan ihtiyaçlarından beslenerek inovasyon için kullanılmasına odaklanıyor. HYPE, kuruluşundan bu yana eşi görülmemiş bir başarıya ve değere imza atan yatırımcılar, ortaklar ve tüketiciler için benzersiz teklifler ve hizmetler sunuyor. Bu alanda genişlemeye de devam ediyor. HYPE’ın müşteri portföyünde UEFA, Adidas, Spalding, Silicon Valley Bankası, Asics, Google ve birçok marka yer alıyor. Şirketin misyonu ise insanların hayatlarında sporun ve inovasyonun gücü ile iz bırakmak.

- Advertisement -
Ferhat Püsküllü
Ferhat Püsküllühttps://www.feneralayi.com
1980 yılında İstanbul'da doğdu. Fenerbahçe aşığı. Aşkını bir adım ileriye götüren Fener Alayı kurucusu.
BENZER HABERLER
- Advertisment -

Günün içinden