10 Mart Cum 2024
Ana SayfaHaberlerFutbol ErkekSemih Özsoy: Kim ne hakediyorsa üzerine alsın

Semih Özsoy: Kim ne hakediyorsa üzerine alsın

- Advertisement -

Başkan Vekilimiz Semih Özsoy, Aytemiz Alanyaspor’u 2-0 mağlup ettiğimiz maçın ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. İlk olarak karşılaşmayı değerlendiren Başkan Vekilimiz, “İlk yarısı güzel olan bir maçtı ama ikinci yarısı aynı oranda güzel değildi, netice olarak iyi bir galibiyet oldu. İhtiyacımız olan bir galibiyetti.  Dolayısıyla mutluyuz. Bunların hepsinden önce muhteşem taraftarımıza teşekkür etmek istiyoruz. Hakikaten uzun süredir görmediğimiz bir taraftar vardı.  Onların da katkısı ve etkisiyle iyi bir sonuç aldığımızı düşünüyorum. Milli takım arasını en iyi şekilde değerlendirip, eminim daha iyi bir futbolla daha iyi sonuçlarla yolumuza devam edeceğiz” dedi.

Başkan Vekilimiz Semih Özsoy, Teknik Sorumlumuz Erwin Koeman’ın durumuyla ilgili bir soruya “Şu anda takımın ahengi iyi. Oyuncular çok memnun. Dolayısıyla Erwin’den memnunuz. Geçici, yardımcı koç olarak başladığı görevde neler olabileceğini zaman gösterecek” diye cevap verdi.

BİZ KURALLARA UYAN BİR KULÜBÜZ
Basın mensuplarının Galatasaray derbisinde yaşanan olaylarla ilgili sorusu üzerine Semih Özsoy şu açıklamayı yaptı: “Geçen maç konuşmamayı tercih ettik. Özellikle de herhangi bir takımın, önemli değil hangi takım olduğu antrenörleriyle biz yönetim kurulu olarak diyaloğa girmek istemeyiz ama yönetim kurulu üyelerinin ve başkanlarıınn yaptığı açıklamalar bizce hoş değil. Özellikle sezon başı Sayın Spor Bakanımızın liderliğinde İçişleri Bakanımızın ve Adalet Bakanımızın da olduğu, Federasyon Başkanımızın, Kulüpler Birliği Başkanının ve bütün kulüplerin bulunduğu bir toplantıda Ankara’da bunların hepsi gündeme gelmişti. Yaşanmadan yaşatılmıştı. Böyle olaylar olduğu takdirde bunlara yöneticilerin iyi, hoş ve yapıcı davranmaları söylenmişti. Kışkırtıcı eylemlerden söylemlerden kaçınılması tembihlenmişti adeta. Biz kanunlara uyan bir kulübüz. Türkiye Futbol Federasyonu’nun kurallarına uyarız. Dolayısıyla konuşmamayı tercih etmiştik. Lakin konuşmanın karşılığı olmadığını, konuşmanın cezası olmadığını da gördük”.

Başkan Vekilimiz, gazetecilere Kulübümüzün HeForShe ile yaptığı işbirliğini de hatırlatırken, “Bugün de çok önemli bir etkinliğimiz vardı. Sosyal sorumluluk projesi adı altında başlattığımız bir ilkti. Fenerbahçe her şeyde olduğu gibi bunda da öncüydü.  Biz sporda barışın ve yapıcılığın yanındayız. Kin ve nefretten uzağız. Öyle söylemlerden de uzağız” dedi.

OYUNU ÇİRKİNLEŞTİREN OYUNCU SARI KARTLA ÖDÜLLENDİRİLDİ

Semih Özsoy, Galatasaray derbisi sonrası Fenerbahçeli oyunculara verilen cezalara da değindi. Başkan Vekilimiz şu ifadeleri kullandı: “Cezalara gelince, bizim tarafımızdan hiç adil olmadığını düşünüyoruz. Hem yöneticiler anlamında, hem oyuncular anlamında. Oyunu çirkinleştiren ve adeta buralara gelmesini sağlayan oyuncu sarı kartla cezalandırılmadı adeta ödüllendirildi ve kurtuldu. Bununla birlikte defalarca, 15-20 dakika seyredilen VAR sayesinde düzeltilebilecek kararlar da düzeltilmedi. Biz bekledik, konuşmamayı tercih ettik ama konuşmadığımız sessizliğimiz yanlış anlaşıldı, anladığımız kadarıyla. Suçluluk duygusuyla çok hata yapan çok konuşuru bir kere daha gördük. Defalarca açıklamalar yapıldı ama bundan sonra bizim savunma zamanımız geldi. Eminim arkadaşlarım çok iyi şekilde hazırlıyorlar. Gerekli savunmaları verecekler. Federasyonumuzda bize göre yaptığı bazı hataları telafi etme yoluna gidecektir diye düşünüyorum”.

BİZ FUTBOLCULARIN PEŞİNDE ÇİMLERDE KOŞMADIK

Başkan Vekilimiz bir gazeteye yaptığı açıklamayla ilgili soru üzerine ise “Galatasaray stadyumunu, Türk Telekom Stadyumu’nu bilenler bilirler. Bizim maçı seyrettiğimiz yerle soyunma odasında çok uzak bir mesafe var. İki tane uzun yürüyen merdiveni geçiyoruz. Ben arkadaşımla maç bittiği gibi aşağı inmek için hareketlendim. Aşağı indiğimizde o yaşanan çirkin olayların hiçbirinden haberimiz yoktu. Biz koridorda, tünelde oyuncuların ve teknik kadronun gelişini gördük. Dolayısıyla biz yaşananlardan haberdar değildik. Sayın fatih Terim’in de uzattığı eli sıkmak kadar doğal bir şey yoktu çünkü onlar bizi sakinliğe davet ettiler. Fakat bu arada yaşananlar yaşanmıştı. Açıklamalardan haberimiz yoktu. Bununla birlikte benim sıcağı sıcağına yaptığım açıklamada da, hatırlayın lütfen, ‘Hasan hocada sıkıntı var’ dedim. Onun haricinde de bir şey bilmiyordum. Ama o gün çok önemli bir gündü; Koray kardeşimizi kaybetmiştik. Fazla da uzağa gitmeden konuyu kapattık. Uzatılan eli sıktık, bize dostane davrandıklarını düşünerek de hem Mustafa başkana hem de yönetimine teşekkür ettik. Bununla birlikte koridorlarla gelen hikaye şuydu: Kartlarımız aynı karşı tarafın yöneticisi Sayın Albayrak gibi çimlere çıkmaya da yeterli. Biz futbolcuların peşinde çimlerde koşmadık, koridorda bekledik, oyuncularımıza hakim olduk. Bu, çift yönlü hakimiyettir. Hem oyuncularımızın yapabileceği yanlışlıklara hem de oyuncularımıza yapılacak yanlışlıklara. Dolayısıyla benim kastım oydu. Valiliğin, Emniyetin olduğu bir yerde kimse bir yere sahip çıkamaz. Kaldı ki bu Galatasaray için de geçerlidir, kendi stadı olsa bile. Fakat biz orada bize ayrılan bölgede kalmakla birlikte Galatasaraylıların o tarafa gelmesini de engelledik. Orada da söyledim, ‘Hasan hocada sıkıntı var, birkaç itişmeden hariç çok da bir şey olmadı’ dedim. Bunun başka yerlere çekilmemesi lazım. Bunun üzerinden malzeme yapıp haklı konumuna geçmeye çalışmak acizlik olur.

KİM NE HAK EDİYORSA ÜZERİNE ALSIN

Maalesef geldiğimiz noktada Türkiye’de diyoruz ya bir yalan söyleniyor, ondan sonra doğru söyleyen doğruyu ispatla mükellef oluyor ve onunla uğraşıyor. Burada da kabadayılık yapanların kabadayılık yapmasının ayıbı yok, denilmesinin ayıbı var. Dolayısıyla kelimelere takılmamak lazım, biz her söylediğimizin arkasındayız. Fenerbahçe Spor Kulübü olarak bu açıklamayı yaptık. Bizim Başkanımız, liderimiz Ali Koç’tur. Denilenler bir bütündür. Bizim tarafımızdan denmiştir. Kim ne hak ediyorsa üzerine alsın.

Semih Özsoy, taraftarımız için şunları söyledi: “Muhteşemlerdi. Hakikaten ateşleyici, bütünleyicilerdi. Çok güzel bir kareografi, çok iyi bir ortam vardı. Uzun yıllardır görmediğim şekildeydi. Fenerbahçe’nin büyüklüğü, farklılığı buradan geliyor. Kötü günlerde hücumda çabuk çoğalırız. Dolayısıyla bu zor günleri de Fenerbahçe’nin büyük taraftarıyla atlatacağız. Bunu biliyorlar ve her zaman bizim yanımızdalar. Kendilerine bir kez daha teşekkür ediyorum”.

Başkan Vekilimiz, HeForShe ile işbirliği konusunda “Büyük bir proje. Çok yerinde bir proje. Getirenlere bir kez daha teşekkür ediyoruz. Fenerbahçe’nin büyüklüğüyle birlikte bütünleşince hakikaten daha da büyük ses getirdi. Bugün yurtdışından çok büyük misafirler vardı, UNICEF’ten insanlar vardı. Ali Başkanın bir organizasyonuydu, kendi şirketinin hakikaten büyük bir fedakarlıkla yaptığı bir organizasyon. Öncü olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Burada dikkat çekip ses getirdiğimiz için de gerçekten mutluyuz” şeklinde açıklamalar yaptı.

- Advertisement -
Ferhat Püsküllü
Ferhat Püsküllühttps://www.feneralayi.com
1980 yılında İstanbul'da doğdu. Fenerbahçe aşığı. Aşkını bir adım ileriye götüren Fener Alayı kurucusu.
BENZER HABERLER
- Advertisment -

Günün içinden