8 Mart Cum 2024
Ana SayfaHaberlerFenerbahçe SafiportTTT Riga 68-64 Fenerbahçe

TTT Riga 68-64 Fenerbahçe

- Advertisement -

Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımı, Kadınlar Euroleague B Grubu 6. hafta maçında Letonya temsilcisi TTT Riga’ya konuk oldu. Olympic Sports Centre’da oynanan mücadele ev sahibi ekibin 68-64 üstünlüğüyle sonuçlandı.

Kelsey Plum kaydettiği 17 sayıyla takımın en skoreri olurken; Bria Hartley 15, Anastasiya Verameyenka ise 10 sayıyla çift hanelere ulaştı.

İlk 2 dakikasında iki takımın da sayı üretemediği karşılaşmanın ilk basketini serbest atış çizgisinden Zandalasini kaydetti. Rakibin 5-0’lık serisinin ardından Verameyenka ile sayı üreten ekibimiz, periyodun ikinci bölümüne 5-3 geride girdi. Karılıklı basketlerle süren oyunda ilk periyot 16-11 tamamlandı.

İkinci periyoda istediği başlangıcı yapamayan Takımımız, hücumda ve savunmada basit hatalarla oynayınca skor farkı ilk 4 dakikada çift hanelere çıktı: 25-15. Kalan bölümde fark erimedi ve soyunma odasına 34-24’lük skorla gidildi.

İkinci yarıya agresif savunmayla başlayan Potanın Kraliçeleri, Kelsey Plum’un özellikle hücum bölgesinde devreye girmesiyle üçüncü periyodun bitimine 4 dakika kala farkı 2 sayıya kadar indirdi: 4-40-38. Bria Hartley ile skoru 42-42’de eşitleyen Takımımız, periyodun Tuğçe’nin son saniyede serbest atış çizgisinden kaydettiği sayılarla skoru 46-46’da eşitledi.

İlk 3 dakikada iki takımın da sayı üretemediği dördüncü periyotta Peddy ve Birsel’in karşılıklı basketlerinin ardından arka arkaya gelen iki üçlükle fark 6 sayıya çıkınca koç Garnier’den mola geldi: 54-48. Mola dönüşü Plum ve Sottana ile farkı 1 sayıya çeken ekibimiz, rakibin dış atışlarına engel olamayınca 64-56 geri düştü. Kalan bölümde Hartley ve Plum ile farkı 3 sayıya indiren Fenerbahçemiz, skor avantajını eline geçiremedi ve maçı 68-64 kaybetti.

- Advertisement -
Ferhat Püsküllü
Ferhat Püsküllühttps://www.feneralayi.com
1980 yılında İstanbul'da doğdu. Fenerbahçe aşığı. Aşkını bir adım ileriye götüren Fener Alayı kurucusu.
BENZER HABERLER
- Advertisment -

Günün içinden