6 Nisan Per 2024

Botaş 46-62 Fenerbahçe

- Advertisement -

Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımımız, Kadınlar Basketbol Ligi 8. hafta mücadelesinde Botaş’a konuk oldu. İlk yarısı dengeli geçen mücadelenin ikinci yarısında rakibine farklı üstünlük kuran Potanın Kraliçeleri, maçı 62-46 kazanarak 6. galibiyetini aldı.

Anastasiya Verameyenka kaydettiği 18 sayıyla maçın skoreri olurken; Birsel Vardarlı Demirmen ile Kelsey Plum 11’er sayıyla çift hanelere ulaştı.

Ankara Spor Salonu’nda oynanan maça Takımımız; Ayşe Cora, Birsel Vardarlı Demirmen, Anastasiya Verameyenka, Cecilia Zandalasini, Kiah Stokes beşiyle başladı.

İki takımın da ilk hücumlarından sayı çıkaramadığı karşılaşmada Elizabeth ve Birsel’in karşılıklı basketlerinin ardından televizyon molasına 6-8’lik skorla gidildi. Mola dönüşü Birsel’in turnikesiyle süren oyunda 5-2’lik serinin ardından periyot 11-12 tamamlandı.

Skor liderliğinin sürekli el değiştirdiği mücadelenin ikinci periyodunda karşılıklı sayıların ardından skor 15-14’e geldi ve koç Valerie Garnier’den mola geldi. Molanın ardından Tilbe’nin turnikesiyle öne geçen Takımımız, ilerleyen bölümde 19-16 geri düştü. Plum’ın üçlüğüyle eşitliği yakalayan ekibimiz; Birsel ve Plum’ın üçlükleriyle soyunma odasına 24-27 önde gitti.

Ev sahibi ekibin basketiyle başlayan ikinci yarıda Birsel, Verameyenka, Stokes ve Tuğçe ile arka arkaya sayılar bulan Fenerbahçemiz, skor farkını 19 sayıya kadar yükseltti: 28-47. Bu bölümün ardından kontrollü oyununu sürdüren Potanın Kraliçeleri, üçüncü çeyreği 35-50 önde tamamladı.

Dördüncü periyotta ilk 2 dakikada iki takım da hücumlarından boş dönerken ilk sayılar Kiah Stokes’tan geldi. Rakibin 5-0’lık serisini Kelsey Plum’ın orta mesafe atışıyla sonlandıran Takımımız, farkı da 18 sayıya çekince ev sahibi ekipten mola geldi: 42-60. Moladan Esra’nın turnikesiyle dönen Potanın Kraliçeleri, kalan bölümde kontrollü oyununu sürdürdü ve maçı 46-62 kazandı.

- Advertisement -
Ferhat Püsküllü
Ferhat Püsküllühttps://www.feneralayi.com
1980 yılında İstanbul'da doğdu. Fenerbahçe aşığı. Aşkını bir adım ileriye götüren Fener Alayı kurucusu.
BENZER HABERLER
- Advertisment -

Günün içinden